Noriu Amerikon

Bliamba, noriu Amerikon. Ne ton, kur gyvenu, bet ton, apie kurią pasakoja Vilis Normanas http://www.delfi.lt/news/daily/emigrants/article.php?id=43649747.

Viliaus Normano/Vestos Kavaliauskaitės Amerikoje viską galima pirkt už stebuklingas korteles : “ Įdomus fenomenas – kreditinės kortelės. Įsigijęs vieną ar pusę šimto šitų gražuolių, įgyji teisę švaistytis pinigais į kairę ir į dešinę. Tik perbrauki kortele, ir tavo namas stovi gražiausioje vietoje, garaže – naujausias automobilis, spintoje – geriausių dizainerių rūbai ir visa kita. Bet jei per kelis mėnesius už tai nesumokėsi ir gausi grasinamą laišką, per kelias dienas gali prarasti viską, ką turėjai.“ Mano Amerikoj neįmanoma už kreditkę nusipirkt namo gražiausioje vietoje, nebent tik tokį, už $30 000 ir tai sudėtinga:

Bėda ta, kad mano Amerikoje pusšimčio kreditinių kortelių niekas neduoda, nes tie „dalintojai“ tikrina prašančiojo kredito istoriją (kur matosi, kiek turi kreditkių, kiek esi pasiskolinęs iš įvairių skolintojų ir kaip jiems moki), negan to, tie rupūžės dar drįsta patikrint tavo pajamas (legalias, kiek užsidirbi iš marihuanos šiltnamio geriau jiem net nepasakot, nes nesupras, biurokratai). Tarkim uždirbi $60 000 per metus, turi 4 kreditkes,kurių kiekvienos limitas $20 000, dar kredito istorijoj matosi, kad esi skolingas $15 000 už Kadilaką, ir vargiai beatrasi tuos 46 norinčius duot tau kreditines korteles , taigi,negausi to pusšimčio kreditinių mano suknistoj Amerikoj, o pas Normaną- kitaip…
Ai, dar mano Amerikoj gražus namelis gražioj vietoj kainuoja keletą milijonų, tad mėnesinė tokios paskolos įmoka būtų virš $10 000, o kur dar namo draudimas, valstijos mokesčiai- štai tau ir vienos stebuklingos kreditkės limitas.
Normano Amerikoj nesumokėjęs ir gavęs „grasinamą laišką, per kelias dienas gali prarasti viską, ką turėjai.“ , tuo tarpu manojoj taip greit visko neprarasi, ypač šiais, globėjo Obamos palaimintais, laikais. Pažįstu porą šeimų, kurie nemokėjo paskolos įmokų bankui porą metų, kol bankas juos išmetė iš už paskolą pirkto namo. Nors bankų lėtumą lemia ne tik nuskriaustųjų gynėjas Obama, bet kartais patiems bankams naudingiau laikyt namą “on the books”, kur jis įvertintas daugiau, nei iš tiesų vertas, tad banko pelnas metų/ketvirčio gale irgi atrodo didesnis nei realiai yra.
Kitas dalykas, ypač skaudus Viliaus Normano kalbinamai amerikoniško gyvenimo žinovei, Vestai, yra :”tai, kad be proto dirbant, ariant dėl kiekvienos sąskaitos, lengvai pamirštama, kaip greit gali viską prarasti.
Paprastas pavyzdys – jei įsigijai nekilnojamojo turto Lietuvoje ir už jį sumokėjai, jis visada bus tavo, niekas jo iš tavęs neatims. O čia gali būti išsimokėjęs už būstą, tačiau pamiršti už kelis mėnesius susimokėti sporto klube nario mokestį, ir netrukus sulauksi grasinamų laiškų, kuriuose gąsdinama, kad nesumokėjęs prarasi nuosavą automobilį, baldus, ar net patį būstą.“
Nu nieko sau. Pamiršti tarkim už 6 mėnesius sumokėt už kokį LA Fitness‘o narystę po $40 per mėnesį, iš viso $240, na gerai, dar gal kokios palūkanos, bauda už kontrakto sulaužymą, na tu sporto klubui skolingas $300.
Vidury gūdžios ir kaip niekada tylios nakties ateina kultūristų- asmeninių trenerių būrys, manau, jie dėvi baltus apsiaustus ir baltas kaukes, išlaužia duris, išmeta tave iš antram aukšte esančios šiltos lovos į šaltą svetimą amerikonišką naktį, išspardo tavo pliušinių meškiukų kolekciją savo raumeningom ištreniruotom kojom, užkala lentom tavo duris ir savo atsikišusiom nudepiliuotom krūtinem prasiskynę kelią pro akacijų žiedus išvažiuoja tavo Kadilaku pro baltus vartelius. Na o tu dar ne visai atsibudęs lieki sėdėt savo flanelinėj pižamoj su besišypsančio Sponge Bob‘o paveiklėliais, ant tavęs lėtai krinta svaigiai kvepantys magnolijų žiedlapiai… Kirba vienintelė mintis:“kaip greit gali viską prarasti, jei nesumoki nario mokesčio sporto klube…“ ir taip neįprastai garsiai svirpia šiai minčiai pritardami svirpliai…
Na, o jei rimčiau, tai už nesumokėtą narystę sporto klube dar niekas neprarado namo, visi nemalonumai baigiasi nemaloniais laiškais, ir, blogiausiu atveju, sugadinta kredito istorija, kas yra dar nemaloniau nei nemaloniausi laiškai.
Na bet kokiu atveju, gera toje Viliaus Normano ir Vestos Kavaliauskaitės Amerikoje (aišku, jei neprasidedi su sporto klubais), nes : “Amerikoje žmonės nežino, kas yra stygius.”
Bliamba, gerai ir man būtų ton Amerikon, nors, manau, kad jon patenkama tik po mirties už gerus darbus ir dievobaimingą gyvenimą. Stengsiuos, lauksiu ir tikėsiuos.

Share

17 Comments on "Noriu Amerikon"

  1. skirtumas | 2011 03 29 at 05:49 |

    Raumeningos kojos, išdepiliuotos krūtinės. Magnolijų žiedlapiai… :))))))) Čia tai Amerika!!!

  2. Aš jau buvau skaitęs šiuos Kavaliauskaitės „pamąstymus“, bet va man kažkaip pro ausis praslydo, kad ją kalbino tūlas Vilis Normanas. Rekomenduoju šio rafinuotai elegantiško stiliaus blogo autorei pagūglinti „Vilis Normanas“ ir paskaitinėti keletą tekstų iš jo gausios internetinės kūrybos. Po jų Kavaliauskaitės mintijimai pasirodys kone protingi.

    • Tie mintijimai nėra savaime neprotingi, bet faktai, kuriais ji remias, iškraipyti. Klausau Jūsų patarimo, gūglinu Normaną.Yes sir.

  3. ką aš žinau, bet turbūt aš jau visai beviltiškas, kad amerikon nenoriu, ypač Normano ir Kavaliauskaitės amerikon? gaila, kad įkvėpimas apleido, o tai sueiliuočiau…

    • Aš žinau, kad Jūsų niekingom materialinėm gėrybėm nepapirksi :)…

      • nieko, gerb. panele, jūs tokioj jaunystėj dar nežinot, taip tik atrodo, ir man, kai buvau dar jaunikaitis, taip atrodydavo (kad žinau), pagyvensit ir suprasit, kad nieko nežinot 😉 nors apie bandymus papirkt mane niekingom materialinėm gėrybėm teisingai pastebėjot, jau daugelis bandė, bet nepapirko, atsimušė kaip sieną, dar negimė toks, kursai mane papirktų! sėkmės!

        • Man atrodo visuomenės veikėjas tuoj gaus strėlių…

          • laba naktis, gerb. kreivaranki, ar negalėtumėt man taip į ausį pasufleruot, ar ta panelė, fotografijoj sėdinti paupy ir kažką žvejojanti, yra tokio ūmaus būdo, kad griebtųsi strėlių, ar tai tik tokia poetinė metafora? sėkmės!

          • Kad deja nebegaliu šiais laikais laidyt strėlių į žmones, kurie pavadina mane jauna.

          • skirtumas | 2011 03 30 at 05:30 |

            Tai reikia škia kalbėti apie kitokias strėles 🙂

        • atleiskite man, begėdžiui, pastebėjau, kad prieš tai rašytame savo komentare praleidau vieną žodį: apatinėje eilutėje pirmasis žodis iš kairės turėtų būti „į“, toliau skaitykite taip, kaip tekste: „į sieną…“,
          atsiprašau už nepatogumus ir linkiu sėkmės, bet amerika manęs nesuvilios nieks

  4. ta mano klaida įvelta dbr jau ne paskutiniame mano rašytame komentare, o komentare, rašytame 13.26, tai tiek šiam kartui. dar kartą – sėkmės!

  5. visai susipainiojau per tas strėles ir savo tokią nežymią klaidelę, dbr jaučiuos ne kaip vv, o kaip koks spameris, sulietuvinus – šiukšlininkas, o dar pats pasisakau prieš šiukšlinimus visokius, kaip antai virtualioje erdvėje irgi traštisferoje. ai, tiek to, nekreipkit dėmesio, ką aš žinau. sėkmės!

  6. ir nesvarbu, kad europoje turi sesiolika kreditiniu, o cia chase banke milijona – juk tu neturi kredito istorijos – o jei neturi istorijos kreditines tau niekas neduos ! ;}
    Kaip gerai vienas pazystamas atsidusdamas pasake po 12 metu praleistu JAV – vat Lietuvoje tai buvo Amerika …

    • Na, jei Chase milijonas, galima ir be kreditinės išsiverst mėnesiuką kitą 😉 O kodėl Lietuvoje Jūsų pažįstamui buvo Amerika? Kreditkes lengviau gaut?
      Neesu Lietuvoj kreditinės turėjus, nes aš panašiai, kaip Jūsų minimas asmuo, Amerikoj virš 13-kos metelių 🙁

  7. visuomenes veikejas | 2011 10 10 at 17:02 |

    as visuomenes veikejas
    komentarinu cia sau
    rodau koks esu protingas
    eikit jus visi sau
    😀
    ne, siaip geda net skaityt to ‘visuomenes veikejo’ komentarus, nes pats lyg ir rase pirmuose komentaruose ‘kad dar nesuprantat, dar jauni esat’, o pats cia kaip mazvaikis komentuoja ir mano kad esa teisiausias pasaulio zmogelis. Nu nieeeko SAU! 😀

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos